Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Diyarbakır Valiliği 166 kişilik İUP alımı yapacak: Başvurular 4 Ekim’de sona eriyor

    Diyarbakır Valiliği, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 166 kişilik personel

    Diyarbakır Valiliği, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 166 kişilik personel alımı yapılacağını duyurdu. Alınacak personel, kurumlara ve bağlı birimlere ait ortak alanların temizliği işlerinde destek personeli olarak görev yapacak.

    Alım Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçelerini kapsıyor. Başvurular 30 Eylül’de başladı ve 4 Ekim 2026’da sona erecek.

    Başvuru yapabilmek için Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak ve başvuru tarihinden önce en az bir ay işsiz kalmış olmak gerekiyor. Hanedeki kişi başı gelirin asgari ücretin iki katının altında olması ve emekli ya da malulen emekli aylığı almıyor olmak da şartlar arasında bulunuyor.

    Katılımcılar 7 Ekim’de liste yöntemiyle belirlenecek, sonuçlar 16 Ekim’de açıklanacak. Program 19 Ekim 2026 ile 30 Haziran 2027 arasında, 120 iş günü sürecek. İlk dört hafta haftada beş gün (37,5 saat), sonraki dönemde ise haftada üç gün (22,5 saat) çalışılacak.

    Program kapsamında katılımcılara günlük cep harçlığı ödeniyor ve katılımcılar iş kazası ile meslek hastalığı sigortası kapsamında bulunuyor. Türkgün’ün aktardığına göre 2026 yılı için günlük ödeme tutarı 1.375 lira olarak uygulanıyor.

    Başvurular İŞKUR e-Şube, e-Devlet, Alo 170 hattı veya Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne şahsen yapılabiliyor.

    Kaynak: Diyarbakır Valiliği duyurusu; Mücadele Gazetesi, 30 Eylül 2026; Türkgün, 29 Ocak 2026