Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki Sekiz Rakibi Belli Oldu
UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşaması kura çekiminin ardından Fenerbahçe’nin 2026-2027 sezonundaki sekiz rakibi belli oldu. Sarı-lacivertliler, kendi sahasında Liverpool, Roma, Villarreal ve Slavia Prag ile karşılaşacak. Deplasman maçlarında ise Atletico Madrid, Aston Villa, Shakhtar Donetsk ve LASK’ın konuğu olacak.
Fenerbahçe, lig aşamasına Fransa temsilcisi Lyon’u play-off turunda eleyerek katıldı. İstanbul’da oynanan ilk karşılaşmanın 1-1 sona ermesinin ardından sarı-lacivertli ekip, 26 Ağustos 2026’da Lyon’daki rövanşı 2-1 kazandı. Türkiye Futbol Federasyonunun yayımladığı maç bilgilerine göre Fenerbahçe’nin gollerini 24. dakikada Vedat Muriqi ile 28. dakikada Archie Brown kaydetti. Bu sonuçla toplam skor 3-2 oldu ve Fenerbahçe lig aşamasına yükseldi.
Dört maç İstanbul’da, dört maç deplasmanda
UEFA’nın açıkladığı eşleşme tablosunda Fenerbahçe’nin iç saha ve deplasman rakipleri ayrı ayrı yer aldı. İstanbul’daki dört karşılaşmanın rakipleri İngiltere’den Liverpool, İtalya’dan Roma, İspanya’dan Villarreal ve Çekya’dan Slavia Prag oldu. Deplasman programında ise İspanya’dan Atletico Madrid, İngiltere’den Aston Villa, Ukrayna’dan Shakhtar Donetsk ve Avusturya’dan LASK bulunuyor.
Kura sistemi gereği her takım dört farklı torbanın her birinden iki rakiple eşleşti; bu rakiplerden biriyle sahasında, diğeriyle deplasmanda oynayacak. Aynı ülkenin takımları lig aşamasında birbirleriyle eşleştirilmezken, bir takım başka bir ülkeden en fazla iki rakiple karşılaşabiliyor. Fenerbahçe’nin İngiliz ve İspanyol ekiplerinden ikişer rakiple eşleşmesi de bu sınırlar içinde gerçekleşti.
Lig aşaması sekiz haftaya yayılacak
UEFA tarafından duyurulan takvime göre lig aşamasının ilk maçları 8-10 Eylül 2026 tarihlerinde oynanacak. İkinci hafta 13-14 Ekim, üçüncü hafta 20-21 Ekim, dördüncü hafta 3-4 Kasım, beşinci hafta 24-25 Kasım ve altıncı hafta 8-9 Aralık tarihlerine yerleştirildi. Son iki maç haftası 19-20 Ocak 2027 ile 27 Ocak 2027’de tamamlanacak.
Kura çekiminde rakiplerin ve ev sahibi-deplasman dağılımının belirlenmesi, maçların hangi gün ve saatte oynanacağı anlamına gelmiyor. Kesin fikstür, yayın ve organizasyon planlamasının ardından UEFA tarafından ayrıca ilan edilecek. UEFA, kura sonuçlarının da onay sürecinin tamamlanmasına tabi olduğunu bildirdi.
Rakiplerin Avrupa kupalarındaki profili
Fenerbahçe’nin iç sahadaki rakiplerinden Liverpool, Roma ve Villarreal son yıllarda Avrupa kupalarının farklı aşamalarında düzenli biçimde yer alan kulüpler arasında bulunuyor. Slavia Prag da Çekya futbolunun Avrupa organizasyonlarındaki temsilcilerinden biri. Deplasman tarafında Atletico Madrid ve Aston Villa, kura listesinin üst torbalarında yer alan ekipler arasında. Shakhtar Donetsk uzun süredir UEFA organizasyonlarına katılırken LASK, Avusturya temsilcisi olarak Fenerbahçe’nin dış saha programına girdi.
Lig aşamasında takımlar sekiz maç sonunda ortak puan tablosunda sıralanacak. İlk sekiz sırayı alan ekipler doğrudan son 16 turuna yükselecek. Dokuzuncu ile 24’üncü sıralar arasındaki takımlar eleme turu play-off’una katılacak; 25’inci sıradan itibaren lig aşamasını tamamlayan ekipler Avrupa kupalarına veda edecek.
Kesin maç programı ayrıca duyurulacak
Fenerbahçe’nin hangi rakiple hangi hafta karşılaşacağı, maçların başlama saatleri ve bilet organizasyonuna ilişkin ayrıntılar UEFA ile kulübün resmî kanallarından açıklanacak. Taraftarların seyahat ve bilet planlamasında yalnızca bu resmî duyuruları esas alması gerekiyor.
Kaynaklar
-
Yapay Zekâ Çeviriyi Hızlandırdı; Sorumluluğu Değil
-
Siyasi Etik Yasası Neden Bekleyemez?
-
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki Sekiz Rakibi Belli Oldu
-
FAST Limitleri Yükseliyor: Daha Büyük Havale Kolaylık Sağlarken Güvenlik Sorumluluğu da Büyüyor
-
Afganistan’da 3,7 Milyon Çocuk Akut Yetersiz Beslenmeyle Karşı Karşıya: Sessiz Krizin Ağır Bedeli
-
Türkiye Ekonomisinin Sessiz Ağırlığı: Hizmetler Büyürken Verimlilik Sorusu Neden Daha Kritik?
YORUM BIRAK
YORUMLAR
HABER LİSTESİ
-
01
Yapay Zekâ Çeviriyi Hızlandırdı; Sorumluluğu Değilİhsan Erz, yapay zekâ destekli çeviride hızın neden insan denetimi, mesleki sorumluluk ve şeffaflığın yerine geçemeyeceğini yazdı. -
02
Siyasi Etik Yasası Neden Bekleyemez?Adnan Fişenk, TBMM’ye sunulan Siyasi Etik Kanunu Teklifi üzerinden siyasette şeffaflık ve hesap verme sorumluluğunu değerlendiriyor. -
03
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki Sekiz Rakibi Belli OlduFenerbahçe’nin 2026-2027 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki sekiz rakibi ve maç takvimi açıklandı. -
04
FAST Limitleri Yükseliyor: Daha Büyük Havale Kolaylık Sağlarken Güvenlik Sorumluluğu da BüyüyorTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının FAST Sistemi işlem limitlerini artırma kararı, gündelik bankacılıkta küçük görünen fakat milyonlarca kullanıcıyı doğrudan etkileyen bir değişiklik. Anlık para transferinin hayatın olağan akışına yerleştiği bir dönemde limit artışı; ev kirasından araç ödemesine, küçük işletmenin tedarikçisine yaptığı transferden aileler arasındaki acil para gönderimine kadar geniş bir alanda kolaylık sağlayacak. Ancak para daha […] -
05
Afganistan’da 3,7 Milyon Çocuk Akut Yetersiz Beslenmeyle Karşı Karşıya: Sessiz Krizin Ağır BedeliBir çocuğun koluna sarılan renkli ölçüm bandı, bazen bir ülkenin bütün ekonomik ve siyasal krizlerinden daha açık konuşur. UNICEF’in 25 Ağustos 2026 tarihli açıklamasına göre Afganistan’da 3,7 milyon çocuk akut yetersiz beslenme yaşıyor; bunların yaklaşık bir milyonu yaşamı tehdit eden ağır akut yetersiz beslenmeyle karşı karşıya. Hastanelere ağır tablo ve tıbbi komplikasyonlarla getirilen çocukların yaklaşık […]
